Hírek   |    Programok   |    Csapataink   |    Galéria   |    Letöltések   |    Linkek   |    Videótár   |    Támogatóink   |    Kapcsolat
       
Hírek  
   Eddigi látogatók: 736,830  ·  Online: 8  ·  Tagok: 0
 
Menü
2023-2024 évad
EDZÉSEINK 2023-24
Csapataink
Egyesületi adataink
Palánk projekt 2020
Aktuális mezlistánk
Bajnokságok
Nemzetközi szerepléseink
Magunkról
TÚRAÚTVONALAK
Éremtábla
Egyesületi tájékoztató
A floorballról
PHOENIX Sportoló 11 pontja
Szülői etikai kódex
 
Hírlevél
 
Keresés
 
Weboldal ajánlás
Ajánlj minket
ismerősödnek!
 
2014-10-20 - "Még sosem éreztem magamat ennyire Phoenixesnek!"
Nyomtatható változat!

  Nehéz meccsen vagyunk túl

Női OB 4. forduló

IBK Cartoon Heroes - Phoenix Fireball SE   6 - 4 (2-2, 3-1,1-1)

Gulyás Nelli, Rácz Anna - Bredár Bora, Elek Zóra, Fodor Eszter (1+0), Hotz Evelin (0+1), Nyerges Dóra (1+1), Roa-Pölöskei Divina, Szalai Dóra (0+1), Szedlák Alexandra, Tóth Marcella (1+0), Zalka Lenke, Stipsicz Orsolya (1+0), Petri Zsófia

 

Mindkét sorunk rajtra készen, kapusaink a topon. mi kell még. Az első percekben fegyelmezett védekezéssel oldaottuk meg az izgalom levezetését, de hamar kiderült, van keresnivalónk. Az egyéni akciók mellett tartottuk is a labdát, igaz, birtoklási arányban ellenfelünk járt előrébb. A 11. percben gólokban is, igaz ritkán megadható találattal szerzett vezetést, a keresztbe passzolt labda ugyanis a támadó laza bokamozdulatával jutott a kapunkba... / és most képzeljük el a szituációt egy Origó - CH férfi OB1 mérkőzésen, bármelyik csapat is kapna hasonló találatot../. Semmi gond, tudjuk, h ez nem igazi gól, nem törünk össze, megyünk tovább. De ennél rosszabb érkezik. Egy előreívelt labdát védőnk megpróbál testtel levenni, amikor az előtte-mellette álló támadó ütőjébe akad bele.. az ütő derékmagasságban... kapusunk - bízva a védelemben -, nem jött ki, takarásban maradt, amikor észlelte a bajt, már késő volt.. ismét nem volt sípszó... na, ennek már fele sem tréfa, muszáj felállni a padlóról. Evelin ugratta ki Nyerges Dórit - NEM FODOR ESZTERT!!! - aki szépen elgurította a kapus mellett a lasztit. Végre szabályos gól is született a meccsen, szerencsére lest nem lehet fújni ebben a játékban :).

Felpörögtek a lányok, ez az időszak a mi irányításunk alatt zajlott. Eredménye a 18. perc végén az egyenlítő gól. Nyerges Dóri kapott labdát, kapura lőtt, amit még védett a CH-s portás, de az érkező Fodor Eszter bombájával szemben már tehetetlen volt. Döntetlen.. A szünet pont jókor jött, kezdhettünk mindent előről.

Szünetben átbeszélés, majd a kezdő sípszó előtt az öltözőbe bezárt játékos kiszabadítása (sorry!!!). Bár ebben a 20 percben nem játszottunk jobban, és nagyon rosszul is kezdtünk (4 perc alatt 2 kapott gól), mégis ekkor voltak nagyobb, mondhatni ordító helyzeteink. Kb. 5-6 tiszta ziccerünk volt - ebbe nem számít bele a kiugró játékos ütőjének sorozatos hátulról kocogtatása, ami miatt nem jutott el lövésig - és sokat lőttünk kapura. Nehéz volt elviselni, hogy ellenfelünk 7 fővel is részt vehetett a játékban (a belépő csere beleavatkozott a játékba - sípszó nincs, mehet tovább), hogy labdás csatárunk lábát a mögötte másfél méterre álló védő "véletlenül" ütővel kirántotta kaputól 4 méterre..(mehet tovább..). Nehéz volt így játszani, de mentünk előre. A 38. percben Tóth Marcella középtávoli lövése landolt a kapuban (4-3), de szinte azonnal kaptunk is egyet (5-3), ez nagyon rosszkor jött. A végén még félig kibekkeltünk egy emberhátrányt, maradt belőle az utolsó játékrészre is.

Szünetben befutott Stipsicz Orsi is utolsó RG versenyéről, így teljes volt a csapat. Akartunk nyerni, akartunk javítani az eredményen, a 47. percben Orsi lőtt szépen a kapuba. Fejben nagyon elfáradt a csapat, ennek következménye volt a 2 perc múlva bekapott újabb gól. Bár alakult még ki helyzet mindkét kapu előtt, az eredmény nem változott.

nagyon nehéz meccsen vagyunk túl. először játszani olyanok ellen, akikkel együtt sírtunk, de inkább rengeteget nevettünk, tanultunk, akiket a csapat minden tagja barátjának tekintett, nagyon nehéz. Ez meglátszott a meccs végén is, többeknél eltört a mécses :(. és sírni látni azokat, akiket szeret az ember, nem jó érzés..

Nagyon fiatal a csapatunk, de sok közös élmény csapattá kovácsolja a társaságot. Igen nehéz véünk lesz, megbcsülünk majd minden eredményt és ahogy a meccs előtti kiálltásunk mondja:

"Csapatunk kerek, mint egy labda,

testvérként megyünk együtt a harcba!"

 

Gratulálunk a lányoknak, nagy lelkierőről tettetek tanúbizonyságot és biztosak vagyunk benne, hogy ilyen jó kis csapat hamarosan szép eredményeket is fog elérni!

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
     
1% felhívás!
Támogatóink
[ Támogatóink ]
PHOENIX Shop
  Egyesületi felszerelések
  tovább >>
Fórum belépés
 
Felhasználónév
Jelszó
  oldal teteje
  2006-2009 © PHOENIX FIREBALL SE - Minden jog fenntartva!