Hírek   |    Programok   |    Csapataink   |    Galéria   |    Letöltések   |    Linkek   |    Videótár   |    Támogatóink   |    Kapcsolat
       
Hírek  
   Eddigi látogatók: 737,499  ·  Online: 9  ·  Tagok: 0
 
Menü
2023-2024 évad
EDZÉSEINK 2023-24
Csapataink
Egyesületi adataink
Palánk projekt 2020
Aktuális mezlistánk
Bajnokságok
Nemzetközi szerepléseink
Magunkról
TÚRAÚTVONALAK
Éremtábla
Egyesületi tájékoztató
A floorballról
PHOENIX Sportoló 11 pontja
Szülői etikai kódex
 
Hírlevél
 
Keresés
 
Weboldal ajánlás
Ajánlj minket
ismerősödnek!
 
2015-05-17 - Női csapatunk az 5. helyen végzett
Nyomtatható változat!

   Parádés játékkal zártuk az évet

Phoenix Fireball SE - IBK CH  5 - 3 (2-1,2-1,1-1)

Rácz Anna, Gulyás Nelli - Elek Zóra (0+1), Fodor Eszter (1+1), Hotz Evelin (0+2), Madarász Fiona, Nyerges Dóra (1+0), Petri Zsófia, Roa Divina, Stipsicz Orsolya (0+1), Szedlák Alexandra (3+0), Szalai Dóra, Zalka Lenke + Bredár Bora

 

Az előjelek nm voltak túl biztatóak. Bora lebetegedett, Szandi nyelvizsgája elhúzódott, Picur rosszul érezte magát.. De az év utolsó meccsére készültünk, tudtuk, egy darabig nem lesz lehetőségünk játszani. Pedig az a legfontosabb :).

Nehéz meccsnek néztünk elébe, hiszen - legjobb tudomásunk szerint - ellenfelünk számára a győzelem bajnoki címet ért volna, vereség esetén még a zöld asztalnál történő döntésre kell majd várni. Ennek megfelelően lehengerlő rohamokra számítottunk. Meglepetésre azonban pillanatok alatt átvettük a kezdeményezést és az első 15 percben fantasztikus játékot produkáltunk. Fegyelmezett, határozott védekezés, gyönyörű átadásokkal indított kontrák, 1:1 elleni párharcok sorozatos megnyerése, felépített támadások. A 8. percben Elek Zóra vette észre a kiválóan helyzekedő Szedlák Alexandrát, pontos átadását Szandi szépen értékesítette. Helyzetet helyzetre dolgoztunk ki, magas tempóban játszottunk. A 16. percben Hotz Evelin indította Nyerges Dórit, aki szemtelenül elgurított a kicsúszó kapus mellett (2-0). A végén még kaptunk egy gólt, de előnnyel mehettünk pihenni.

 

Rosszul kezdtünk, egyenlített az ellenfél, de csapatunk erejét mutatja, hogy csak 3 percet kellett várni a vezetés visszaszerzésére. Egy szép támadást követően Hotz Evelin volt az előkészítő, Fodor Eszter pedig bevágta 3. találatunkat. Nagyon hatékonyan védekeztünk - mögötte a pazar kapusteljesítmény állt Rácz Manka révén -, ebből pedig könnyedén tudtuk az ellentámadásokat indítani. Jó labdakihozatal után Stipsicz Orsolya remek meglátása jött, Szedlák ismét betalált. A harmad már csak idegörlő mezőnyharcot hozott, itt kissé elfáradtunk az állandó palánkról felkelésekben.

 

Az utolsó harmadra felkészültünk a totális letámadásra. De meglepetésre olyan könnyedén hoztuk ki a labdákat, jól segítettük egymást, hogy kézben tudtuk tartani a mérkőzést. A 49. percben a CH szépített, de ismét sikerült visszaveni a 2 gólos vezetést. Jó labdajáratás után Fodor Eszti hozta helyzetbe Szedlák Szandit, aki csapatunk 5., saját 3. gólját is megszerezte a meccsen. Ellenfelünk ezek után már nem tudott felállni. Hiába próbállkoztak, egyszerűeen átjárhatatlan volt a védelem, teljesen együtt volt a csapat. A záró sípszó után nem is lehetett tudni, hogy ki a bajnok jelölt, ki a boldogabb..

 

 

Nagyon szép zárás volt lányok. Az egész évet jellemezte az a hozzáállás, amivel ezt a mérkőzést hozta a csapat. Együtt, egymásért pályán és padon. Hajtani a célért, még ha nem is a dobogóról van szó, hiszen minden meccsnek jelentősége van, játszhatunk, élvezhetjük a floorballt.. Nagyon büszkék lehetünk rátok, hiszen fiatalságotokat meghazudtolva játszottuk végig a bajnokságot. Bár mindenki szeretne érmet, ez idén reálisan nem jöhetett össze. De a jövő a kezünkben van és a csapatot ismerve jó kis motiváció lesz a következő évekre (sok minden más mellett ;)).

 

Szép volt lányok!!!

 

pontlista:

Fodor Eszter 18 13 31 10 (0) perc
Szedlák Alexandra  14 5 19 4 (0) perc
Hotz Evelin  5 9 14 4 (0) perc
Zalka Lenke   7 4 11

Roa-Pölöskei 4 3 7 6 (0) perc
Szalai Dóra 4 3 7 4 (0) perc
Bredár Bora  3 3 6

Elek Zóra  2 4 6 4 (0) perc
Nyerges Dóra  4 1 5

Tóth Marcella  4 0 4 2 (0) perc
Petri Zsófia  3 1 4 2 (0) perc
Stipsicz Orsolya 1 3 4 4 (0) perc

Madarász Fiona 0 0 0

Fehér Dóra 0 0 0

Gulyás Nelli 0 0 0

Rácz Anna 0 0 0

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
     
1% felhívás!
Támogatóink
[ Támogatóink ]
PHOENIX Shop
  Egyesületi felszerelések
  tovább >>
Fórum belépés
 
Felhasználónév
Jelszó
  oldal teteje
  2006-2009 © PHOENIX FIREBALL SE - Minden jog fenntartva!