Hírek   |    Programok   |    Csapataink   |    Galéria   |    Letöltések   |    Linkek   |    Videótár   |    Támogatóink   |    Kapcsolat
       
Csapataink  
   Eddigi látogatók: 749,505  ·  Online: 9  ·  Tagok: 0
 
Menü
2023-2024 évad
Közgyűlés 2024. május 30
EDZÉSEINK 2023-24
Csapataink
Egyesületi adataink
Palánk projekt 2020
Aktuális mezlistánk
Bajnokságok
Nemzetközi szerepléseink
Magunkról
TÚRAÚTVONALAK
Éremtábla
Egyesületi tájékoztató
A floorballról
PHOENIX Sportoló 11 pontja
Szülői etikai kódex
 
Hírlevél
 
Keresés
 
Weboldal ajánlás
Ajánlj minket
ismerősödnek!
 
Phoenix Fireball SE   |  Ex-ek   |  Női OB   |  OB I - IFL   |  OB I - Wizards   |  U 13   |  U 15   |  U 15 Lány   |  U 17   |  U 18 Lány   |  U 19
 
 
 

Phoenix Fireball SE bemutatása. 

 

A történet ott kezdődött, hogy pár lány új csapatot keresett magának.. majd 2005 januárjában elkezdtünk floorball edzéseket tartani a Budenz Iskola tornatermében, ahova az iskola tanulóin és a lányokon kívül egyre több fiú is csatlakozott. Hamarosan olyan sokan lettünk, hogy nagyobb helyet kellett keresnünk. Felmerült az ötlet, hogy a sok tehetséges játékos megmérettesse magát a különböző bajnokságokban is, de ehhez egy egyesületre és egy jó névre is szükség volt.

Így kezdődött a Phoenix története...

Még abban az évben külföldre is eljutottunk, az azóta nyári hagyománnyá váló júliusi Prága Games-en vettünk részt 2 csapattal, majd augusztusban női csapatunk is részt vett a felnőtt viadalon, a Cseh Openen. És ettől az évtől kezdve bekerültünk a floorball hazai vérkeringésébe, egyre több bajnokságban indultunk.

Az első évben (2005/2006) a női bajnokságban bronzérmet szereztünk, a fiúkkal elindultunk U13-ban (2. helyet értünk el), U15-ben (3. hely), U17-ben (3. hely). Szintén a fiúkkal beneveztünk az felnőtt bajnokság legalacsonyabb kategóriájába (OB III), ahol elsősorban tapasztalatszerzés, tanulás volt a célunk. Hetedik helyen végeztünk, de mivel az előttünk álló csapatok nem vállalták a magasabb osztályban való indulást, a következő évben már OB II-ben kaptuk a leckéket.

A második bajnoki évünkben (2006/2007) minden korosztályban "olimpiai pontszerzők" lettünk. U15 bajnokságban megszereztük első aranyérmünket is, U17-ben ezüst, U19-ben bronzérem lóghatott játékosaink nyakában. A női bajnokságban a negyedik helyet szeretük meg, u13-ban ötödikek lettünk, míg OB II-ben a hatodik helyet csíptük el. 

harmadik évre (2007/2008) céljainkat sikerült megvalósítani, az első és második év sikeres szereplését tovább fokoztuk, legtöbb bajnokságban eredményesebbek lettünk. Három aranyérmet szereztünk (U15, U17, U19), ezüstérmes lett OB II-es csapatunk (igy feljutott az első osztályba) és női U19 együttesünk, bronzérmet ért el a női felnőtt bajnokságban induló lány csapatunk. Az U13-as csapatunk negyedik lett.
 
A negyedik évünk (2008/2009) fantasztikusan sikerült. Női csapatunk aranyérmet szerzett, emellett a Magyar Kupa serlegét is elhódította, valamint az U19 bajnokságban is diadalmaskodott. Fiatal férfi csapatunk a negyedik helyen zárt első legfelső osztáylban töltött évében,

 

Utánpótlás bajnokságokban is szépen szerepeltek csapataink. Az általunk indított legidősebb csapatunk (U19) esélyeshez méltóan magabiztosan hozták el az aranyérmet, U15-ben 4. helyen zártunk, míg a legkisebbek (U14) bronérmet kaphattak a bajnokság végén.

 

Az ötödik év (2009/2010) a fejlődésről szólt. OB I-es csapatunk előrébb lépett a tabellán, bronzérmet szerzett, a női bajnokságban ezüstösek lettünk., míg a Magyar Kupát ismét sikerült elhódítani.

Két újonc csapatunk is széépeen szerepelt, Csordás Tamás vezetésével a Wizard (OB II) 7. helyen zárt, míg a Fittek bronzérmesek lettek.

Utánpótlás korosztályokban 3 aranyérmet hoztunk el (lány U19, fiú U19 és U21), U14-es csapatunk ezüstérmes lett, az U16-ossok 5. helyen végeztek. Unihoki bajnokságban a 13-éveseknél játszottunk, 5. hely az eredmény, míg a lányok U15-ben ellenfelet sem találtak maguknak.

 

2010/2011, a hatodik évad. Közel 110 fiatal kergeti nálunk a lukacsos lasztit, 8 bajnokságban indultunk. Ebben az évben utánpótlás csapataink hozták az aranyérmeket, lány U19, fiú U21, U19 és U16-os csapatunk nem talált legyőzőre. U14-es együttesünk bravúros bronzérmet vehetett át szeptemberben. Felnőtt csapataink közül a női csapat járt a legközelebb a teljes sikerhez, de a végén az ezüst csillogott a lányok nyakában. OB1-es fiaink magabiztosan végeztek a 3. helyen, mg az OB2-ben vitézkedő Wizards az 5. helyen zárt. Ők a következő évben egy osztállyal feljebb játszanak. Női csapatunk a Magyar Kupában is a 2. helyen végzett (a fiúk drámai csatában estek ki a Dunai Krokodilokkal szemben).

 

2011/2012, a hetedik évad. a létszámunk az év közepén 130 fő, a nagypályás bajnokságok mindegyikén elindulunk, sőt legkisebb csapatainkkal az unihoki versenysorozatára is neveztünk. Az év egyik kellemes újdonsága a lány utánpótlás csapatunk megalakulása és az alsó tagozatosok floorballozási lehetősége. Női felnőtt csapatunk ismét bajnok lett, míg férfi OB1-es együttesünk történetünk legjobb eredményét produlkálta, ezüstérmes lett. A férfi 2. osztályban 7. lett csapatunk. Az utánpótlás bajnokságokban a fiú U19 bajnokságot immár 5. alkalommal nyertük, a lány U16-ban friss csapatunk lett győztes. Fiú U16-ban és U24-ben bronzérmet szereztünk. Unihoki bajnokságokban sok babér termett csapatainknak, lány U15 arany, fiú U15 arany, ezüst, bronz (3 csapattal indultunk), lány U11 bronz érmeket akasztottak játékosaink nyakába a sorozat végén.

 

2012/2013, a nyolcadik évad.

 

2013/2014, a kilencedik évad

 

2014/2015, a TIZEDIK évad

 

201582016 - 11. évad

 

2016/2017 - a 12. évad

 

Egyesületünk Törökbálinton játsza mérkőzéseit, ahol saját palánkkal és kapukkal rendelkezünk.(ezt szülői támogatásból és pályázati pénzekből tudtunk megvásárolni). 

Legfontosabb célunk, hogy edzéseinkhez is minden szükséges felszerelés használni tudjunk.

 

Szeretnénk elérni, hogy az egyesületünkben aktívan sportoló játékosok a floorballt versenysportnak tekintsék. A különböző válogatottakban is szerepelnek játékosaink (női válogatott, lány U19 válogatott, fiú U19 válogatott, felnőtt férfi válogatott, U13 válogatott). Rendszeresen járunk nemzetközi tornákra, tanulni, rutint és tapasztalatot szerezni.

 

Szeretnénk ezt a sportágat megismertetni minél több fiatallal, fiúval és leánnyal, ezért bárkinek lehetőséget biztosítunk, hogy kipróbálja a floorballt. S ha megszereti, rendszeresen - hetente 3 alkalommal - járjon edzésre.

Mindenkit sok szeretettel várunk!

 
< vissza
1% felhívás!
Támogatóink
[ Támogatóink ]
PHOENIX Shop
  Egyesületi felszerelések
  tovább >>
Fórum belépés
 
Felhasználónév
Jelszó
  oldal teteje
  2006-2009 © PHOENIX FIREBALL SE - Minden jog fenntartva!