Hírek   |    Programok   |    Csapataink   |    Galéria   |    Letöltések   |    Linkek   |    Videótár   |    Támogatóink   |    Kapcsolat
       
Magunkról  
   Eddigi látogatók: 733,752  ·  Online: 2  ·  Tagok: 0
 
Menü
2023-2024 évad
Közgyűlés 2023 szeptember 15.
EDZÉSEINK 2023-24
Csapataink
Egyesületi adataink
Palánk projekt 2020
Aktuális mezlistánk
Bajnokságok
Nemzetközi szerepléseink
Magunkról
TÚRAÚTVONALAK
Éremtábla
Egyesületi tájékoztató
A floorballról
PHOENIX Sportoló 11 pontja
Szülői etikai kódex
 
Hírlevél
 
Keresés
 
Weboldal ajánlás
Ajánlj minket
ismerősödnek!
 

A történet ott kezdődött, hogy pár lány új csapatot keresett magának.. majd elkezdtünk floorball edzéseket tartani a Budenz Iskola tornatermében, ahova az iskola tanulóin és a lányokon kívül egyre több fiú is csatlakozott. Hamarosan olyan sokan lettünk, hogy nagyobb helyet kellett keresnünk. Felmerült az ötlet, hogy a sok tehetséges játékos megméretesse magát a különböző bajnokságokban is, de ehhez egy egyesületre és egy jó névre is szükség volt. Igy kezdődött a Phoenix története...

 

A Phoenix Fireball Sport Egyesület hivatalosan 2005 július 11-én alakult. Célunk, hogy ebben a gyorsan fejlődő sportágban játék-, edzés és versenyzési lehetőséget biztosítsunk minden korcsoport számára, kezdve a 8 évesektől egészen a felnött korosztályig.

 

Még abban az évben (2005) külföldre is eljutottunk, az azóta nyári hagyománnyá váló Prága Games-en vettünk részt 2 csapattal, majd a nyár végén női csapatunk is részt vett a felnőtt viadalon, a Cseh Openen. És ettől az évtől kezdve bekerültünk a floorball hazai vérkeringésébe, egyre több bajnokságban indultunk.

 

Az első évben (2005/06) sikerült eredményes munkát végeznünk, aminek bizonyítéka a különböző korosztályos versenyeken induló csapataink mutatója, szép győzelmeink, helytállásunk az OB III felnőtt mezőnyében egy utánpótlás csapattal, éremesélyeink U17, U15 és U13 mezőnyben, valamint bronzérmes női együttesünk. Svédországi tornán Falun-ben női csapatunk ezüstérmes lett.

Női OB 3. hely

férfi OB III. 7. hely

U13 2. hely

U15

U17

 

A második évben (2006/07) újra jó szezont zártunk, a lányok nagyon jól szerepeltek a bajnokságban (4. hely). Megszületett egyesületünk első bajnoki aranyérme is, az U15-ös csapat veretlenül nyerte ezt a korcsoportot. Rájuk és a 2 évvel idősebbekre támaszkodva az U17-es bajnokságben is érmet, méghozzá ezüstöt rakhattunk el a bajnoki szezon végén a fiúk nyakába, míg az U19 korcsoportban bronzérmesek lettünk. Ugyanezek a srácok a felnőtt bajnokság másodosztályában (OB II) a 6. helyet csípték el. Őszi rossz kezdésünknek köszönhetően az U13-as csapatunk hiába szerepelt igen jól a tavaszi szezonban, csak az 5. helyig jutott.

Női OB 4. hely

férfi OBII 6. hely

U13 5. hely

U15 1. hely

U17 2. hely

U19 3. hely

 

A harmadik, 2007/2008-as bajnoki év fantasztikus eredményekkel zárult. Összesen 7 bajnokságban indultunk, amiből hat éremmel zárult. A fiú utánpótlás korosztályokban 3 aranyérmet szereztünk (U15, U17, U19), a női U19-ben ezüstérmesek lettünk.
A női felnőtt mezőnyben is nagyon jó eredményt értünk el, fiatal csapatunk mindent megtett a sikeres szereplésért és bronzérmes lett. A felnőtt férfi másodosztályban (OB II) az utolsó forduló bravúros győzelmével az ezüstérem mellett az első osztályba való feljutást is kivívtuk!

A nyári programjaink szintén sikerrel zárultak, férfi csapatunk 2 kört ment tovább a Cseh Open tornán, míg a lányok a Szlovén Opent nyerték meg.

Női OB 3. hely

férfi OB II 2. hely

U13 4. hely

U15 1. hely

U17 1. hely

U19 1. hely

Női U19 2. hely

 

A negyedik, 2008/09-es bajnokságokban eddigi legjobb évünket zártuk. A fiúk újoncként a 4. helyre futottak be, a lányok megnyerték a női bajnokságot, a Magyar Kupát és az U19 lány bajnokságot. Az utánpótlás korosztályok U19 korosztályában bajnokok lettünk, U15-ben 4. helyen, U13-ban 3. helyen végeztek csapataink.

Női OB 1. hely

Női Magyar Kupa 1. hely

Férfi OB 1. 4. hely

U13 3. hely

U15 4. hely

U19 1. hely

Női U19. 1. hely

 

Az ötödik, 2009-2010-es év felülmúlt minden várakozást. Férfi OB1-es csapatunk bronzérmes lett, lányok ezüstérmesek, megtartva a Magyar Kupát, az utánpótlás bajnokságokban pedig ngyon jól helytálltak fiataljaink. Új csapattal bővültünk, Csordás Tamás vezetésével létrejött a Wizarsd, akik az OB3-ban kezdték meg szereplésüket és a 7. helyen végeztek.

Női OB 2. hely

Női Magyar Kupa 1. hely

férfi OB 1. 3. hely

férfi OB 3. 7. hely

U14 2. hely

U16 5. hely

U19 1. hely

U21 1. hely

Női U19. 1. hely

 

A hetedik év - 2010-2011 - is jó eredeményeket, sok szép élményt hozott. Utánpótlás csapataink mindengyike dobogós helyen végzett, az indított 6 kategóriából 5-ben voltunk érdekeltek, ebből 4 korcsoportban az élen végeztek csapataink. A felnőtt bajnokságokban a lányok és a fiúk is tartották a tavalyi helyezést, míg a Wizards két helyet hjavítva az 5-en végzett.

Női OB 2. hely

Női Magyar Kupa 2. hely

férfi OB 1. 3. hely

férfi OB 3. 5. hely

U14 3. hely

U16 1. hely

U19 1. hely

U21 1. hely

Női U19. 1. hely

 

 

6 éves egyesületünk idén majd minden korosztályban indít csapatot. A női bajnokság, férfi OB I, OB II (reményeink szerint az induló OB III-ban is), a fiú U14, U16 és U19 kategóriákban veszik fel csapataink ellenfeleikkel a versenyt. Tervezzük egy U16-os lány csapat kialakítását.

 

Már 2006 óta sikerült megteremteni egyesületünk teljes függetlenségét felszerelés tekintetében (palánk, kapuk), amihez szülői támogatást és pályázati pénzeket tudtunk felhasználni. Szeretnénk elérni, hogy az egyesületünkben aktívan sportoló játékosok a floorballt versenysportnak tekintsék. A különböző válogatottakban is szerepelnek játékosaink (női, lány junior,  fiú U19 válogatott, felnőtt férfi válogatott). Rendszeresen járunk nemzetközi tornákra, tanulni, rutint és tapasztalatot szerezni.

Szeretnénk ezt a sportágat megismertetni minél több fiatallal, fiúval és leánnyal, ezért bárkinek lehetőséget biztosítunk, hogy kipróbálja a floorballt. S ha megszereti, rendszeresen - hetente 3 alkalommal - járjon edzésre. Mindenkit sok szeretettel várunk!

 

Az elkövetkezendő években a nyári alapozásokra és versenyzésekre támaszkodva szeretnénk eredményeinket megtartani. Az OB I-be jutott férfi csapatunk feladata az előző évek teljesítményének megtartása, a játéktudás és teljesítmény állandósítása, megszilárdítása. A lányokkal igyekszünk ezt a jó eredményt megőrizni. 

Célunk, hogy minden korosztályban csapat indítsunk, az edzésszám, sportolói létszám emelése, junior fiú és lány valamint felnőtt válogatott játékosaink számának növelése a különböző válogatottakban (jelenleg U19 lányoknál 2, fiúknál 6, felnőtt lányoknál 2 játékosunk küzd csapatba kerülésért).

Feltétlen célunk a sportág népszerűsítés, és ezért minden lehetőséget megragadunk.

 

Minden év célkitűzése a fiatal csapatainkkal:

SALMING férfi OB I
mezőnyében az eredmény megtartása és javítás

ZONE női OB-ben az idei eredmény megtartása és javítás


ZONE U21 bajnokság - sajnos ezt a kategóriát megszüntették


ZONE U19 bajnokság (93-as és fiatalabbak): itt is szeretnénk megtartani az előző évi eredményt, valamint segíteni a fiatalabbakat az idősebb csapatokba való beilleszkedésbe.

ZONE Női U19 (93-astól): az előző évekhez hasonlóan a jó eredményt meegtartani

Lány U16 bajnokság: megkezdeni az érdemi munkát és sok apró ssikert elérni.

ZONE U16 bajnokság (96-tól): nagyon nehéz bajnokság lesz, egy dobogós helyet szeretnénk megcsípni.

ZONE U14 bajnokság (98-tól): a tavalyi bronzérem után kemény munka árán szeretnénk javítani.

ZONE Unihoki 13 (97-től):
új bajnoki rendszer, kispályás bajnokság. még nem biztos a részvételünk.


Az idei év programjához, terveink megvalósításához támogatókat keresünk:

- felszerelés vásárlásához keresünk támogatókat (edzéseinkhez PALÁNK, edzéskiegészítők, stb.);

- edzéslehetőségeink (terem, idő) bővítéséhez keresünk partnereket.

 

Természetesen nem csak anyagi támogatásra gondolunk (pl. utazásaink megoldásában busz biztosítására).

Egyesületünk a támogatásért a mezen való logó viselését, a honlapon való megjelenést és az ország több területén való versenyeken megjelenésünk alkalmával reklámfeliratok kirakásával tudja biztosítani.

Kérjük, amennyiben felkeltettük érdeklődését, hogy ezt a lendületesen fejlődő sportágat, fiatalokkal és lányokkal is foglalkozó egyesületet támogassa, töltse ki a szponzoroknak szóló űrlapot oldalunkkon, hogy felvehessük Önnel, cégével a kapcsolatot, vagy keresse

Varsányi Zsuzsannát a 06-20/956-8956 - os telefonszámon.

Támogatását előre is köszönjük!!!

Phoenix Fireball Sport Egyesület

1% felhívás!
Támogatóink
[ Támogatóink ]
PHOENIX Shop
  Egyesületi felszerelések
  tovább >>
Fórum belépés
 
Felhasználónév
Jelszó
  oldal teteje
  2006-2009 © PHOENIX FIREBALL SE - Minden jog fenntartva!