Hírek   |    Programok   |    Csapataink   |    Galéria   |    Letöltések   |    Linkek   |    Videótár   |    Támogatóink   |    Kapcsolat
       
Hírek  
   Eddigi látogatók: 739,628  ·  Online: 5  ·  Tagok: 0
 
Menü
2023-2024 évad
EDZÉSEINK 2023-24
Csapataink
Egyesületi adataink
Palánk projekt 2020
Aktuális mezlistánk
Bajnokságok
Nemzetközi szerepléseink
Magunkról
TÚRAÚTVONALAK
Éremtábla
Egyesületi tájékoztató
A floorballról
PHOENIX Sportoló 11 pontja
Szülői etikai kódex
 
Hírlevél
 
Keresés
 
Weboldal ajánlás
Ajánlj minket
ismerősödnek!
 
2014-06-26 - Leány sikerek Brnoban
Nyomtatható változat!

     Ezüst és bronzéremmel tértünk haza

 

Bár Brno közel van és nagyon jó csapatokkal lehet játszani, nem sok magyar csapat nevezett a tornára.

Mi 2 lány csapattal mentünk, a kisebbek a G13-ban, míg a nagyobbak a G17-ben próbáltak szerencsét.

(mellettünk az SZPK nevezett még B11-es csapattal, 4. helyen végeztek)

 

Mindkét csapatunknál alapcélként jelöltük meg, hogy nagy kedvvel játszva fejlődjünk, próbáljunk a tanultakból építkezni és élvezzük a játékot. A cseh floorball erősségét ismerve nem volt reális cél, de titkos igen az elődöntőbe jutás. A kicsiknél célunkat nehezítette, h kapusunk külföldön volt, igaz, a szervezők engedélyével játszhatott idősebb játékosunk valamint hirtelen lemondás miatt eleve kisebb létszámmal tudtunk indulni és még közben is haza kellett jönnie egyik leányunknak tőlük a ballagás/búcsúztatás miatt.

 

De ne szaladjunk előre. Csütörtök reggeli indulás után délután már kétszer is pályára lépett G17-es csapatunk. Nem kis meglepetés saját magunk számára is. Csapatunk nagyon jól játszott, szép gólokat lőtt és ráadásként még győzött is. A pénteki utolsó győztes csoportmeccs után kezdődhetett az érdekes rendszerű rájátszás. Ebben először a másik csoport 2. helyezettjével, majd annak győztesével játszottunk. (a MEZ Vsetin elleni döntetlen talán legjobb játékunk volt addig). Ezen két plusz meccs után már egyenes kiesés következett, előbb "simán" vertük a Kati kadant, majd megnehezítettük saját dolgunkat az Olomuc ellen. Bejutottunk az elődöntőbe!!! Vasárnap reggel a 8 órás kezdés még nehezen sikeredett, de aztán szépen bemelegedett mindenki és felőröltük ellenfelünket. A döntő előtt még a cuccot is összepakoltuk és a szállást is elhagyva készültünk a meccsre. Egy igen jó mérkőzés kerekedett, ahol mi szereztük meg a vezetést, de a vége előtt egyenlített ellenfelünk. Maradt a döntetlen, ahol az első 3 lövő után is egál volt még. a felváltva történő lövések után nekik bement, nekünk kimaradt...

Szerencsére sokáig nem bánkódott a csapat. Nagyon szép és nem várt sikert értünk el, igen fiatal csapatunk felvette a versenyt az idősebb, rutinos cseh versenytársakkal (a 97-es mezőnyben nálunk mindössze 2 ilyen korú leány volt..).

 

G17 mérkőzéseink:

Phoenix Fireball SE - TJ Znojmo  5 - 2

FBC DDM Kati Kadan - Phoenix Fireball SE 2 - 4

FBS Olomouc starší žákyně - Phoenix Fireball SE  0 - 8

Phoenix Fireball SE  FbŠ Teiwaz 5:0
TJ MEZ Vsetín - Phoenix Fireball SE 0:0

Phoenix Fireball SE - FBC DDM Kati Kadaň  4:1
Phoenix Fireball SE - FBS Olomouc starší žákyně 5:4
Phoenix Fireball SE - FbŠ Teiwaz VOD 5:0
Phoenix Fireball SE - TJ MEZ Vsetín VOD 1:2 (N)

 

Csapatunk:

Gulyás Nelli, Rácz Anna - Bredár Bora, Elek Zóra, Fehér Dóra, Fodor Eszter, Nyerges Dóra, Orosz Luca, Reusz Anna, Stipsicz Orsolya, Szalai Dóra, Tóth Marcella, Zalka Lenke

A torna pontkirálya Nyerges Dóri lett!!!

 

 

G13 csapatunk pénteken 3 meccsel kezdett. Kezdetben nehezen mentek a támadások, sokat kellett védekezni, de a kontráink bejöttek. Aztán egyre bátrabbak lettek a lányok és amíg bírták szuflával, sokat mozogtak. Pénteken este irány Budapest, 2 leány is haza tartott, akik közül a fiatalabbik nem is tudott visszajönni szombat délben.Ezzel sokkal nehezbb lett a dolgunk, de a lányok valami csodás módon megverték a későbbi győztes Black Angels csapatát. Majd jött egy kis hidegzuhany, az Olomuc egyik szülője miatt az edző nem engedte játszani idősebb kapusunkat. Sírás, elkeseredés, de Oravecz Kinga elvállata a védést. Még sosem ált kapuban... 3-1-re kaptunk ki, de még ezzel is egyenes ágon jutott a csapat az elődöntőbe!! Reggel ismét ugyanezzel a csapattal mérkőztünk és rendkívül szoros, 5-4-es vereséget szenvedtünk. Közös pakolás, szálláselhagyás és Frischmann Flóra vezetésével meccselés a bronzéremért. Vezetés, majd ellenfelünk egyenlített. Következtek a büntetők, amiben végül mi lőttünk egyel többet!!!!

Jöhetett az örömtánc, a sírva egymásra borulás, és a megérdemelt ünneplés :)!!! A lányok maximálisan erőn felül teljesítettek, amihez hozzájárult Rácz Anna teljesítménye az elején és hatalmas lelkierőről tanulságot tevő Oravecz Kingáé a végén. Szép volt lányok!!

 

Phoenix Fireball SE TJ Znojmo 3:0
FbC Aligators Šitbořice Těšany Phoenix Fireball SE 1:4
Fbc Teplice Phoenix Fireball SE 0:3

BLACK ANGELS Phoenix Fireball SE HAT 1:3
FBS Olomouc mladší žákyně Phoenix Fireball SE CEJ 3:1

Phoenix Fireball SE - FBS Olomouc mladší žákyně 4:5
Phoenix Fireball SE Fbc Teplice 2:1 (N) LIVE

 

Csapatunk:

Rácz Anna - Badar Bori, Hóka Júlia, Magyar Petra, Oravecz Kinga, Orosz Luca, Papp Rebeka, Piukovics Anna, Stolk Janka, Fertőszögi Zsófi

 

 

Szeretnénk megköszönni Fertőszögi Zsuzsa, Harmath Nóra, Papp Ágnes valamint Hókaa Péter és Lehoczki Edit közreműködését és segítségét, akik az utazásban mások mellett segítettek, de végig ott voltak a lányokkal és Zsuzsa néni hazautazása alatt meccseltek is a kislányokkal.

Köszönjük az utazásban a segítséget Stipsicz Andrásnak, Reusz Gábornak, Piukovics Péternek, Hajnal Gabriellának.

 

Szép volt lányok, hatalmas gratuláció mindenkinek!!! Ilyen játékkal és ilyen szimpatikus hozzáállással kell népszerűsíteni a magyar lány/női floorballt :)!!!  VAN JÖVŐ!!

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
     
1% felhívás!
Támogatóink
[ Támogatóink ]
PHOENIX Shop
  Egyesületi felszerelések
  tovább >>
Fórum belépés
 
Felhasználónév
Jelszó
  oldal teteje
  2006-2009 © PHOENIX FIREBALL SE - Minden jog fenntartva!