Hírek   |    Programok   |    Csapataink   |    Galéria   |    Letöltések   |    Linkek   |    Videótár   |    Támogatóink   |    Kapcsolat
       
Hírek  
   Eddigi látogatók: 737,842  ·  Online: 6  ·  Tagok: 0
 
Menü
2023-2024 évad
EDZÉSEINK 2023-24
Csapataink
Egyesületi adataink
Palánk projekt 2020
Aktuális mezlistánk
Bajnokságok
Nemzetközi szerepléseink
Magunkról
TÚRAÚTVONALAK
Éremtábla
Egyesületi tájékoztató
A floorballról
PHOENIX Sportoló 11 pontja
Szülői etikai kódex
 
Hírlevél
 
Keresés
 
Weboldal ajánlás
Ajánlj minket
ismerősödnek!
 
2015-09-20 - Második győzelem az OB1-ben - FORDÍTSD LE A KAPUT!!
Nyomtatható változat!

Phoenix Fireball SE - Ares HC  12 - 0


Jani Sándor (0+1), Hotz Erik - Mile Benedek (1+1), Varga Levente (0+1), András Ádám (1+1), Champier Mihály, Csorba Gellért, Frischmann Bálint (1+2), Harangozó Szilárd (2+1), Hóka Iván (4+0),  Kádár Gergely, Radványi Balázs (2+0), Rési Tamás, Rési Zoltán (0+1), Sebrek Dániel, Müller János (1+1), Bacsa Botond, Csipkereki Roland (0+1)

 

Az OB1 második körében az Ares csapatát fogadtuk hazai pályánkon. Az elmúlt időszakban szinte mindig nagyarányú Phoenix győzelemmel értek véget az összecsapások, ugyanakkor az idei évre a érdi alakulat jobban összeszedte magát, néhány jó igazolással ütőképes csapatnak tűnt az első fordulóban elért győzelmüknek köszönhetően. Ennek megfelelően nem vettük félvállról a mérkőzést, és irányítottuk is azt, ahogyan Pafféri András edző is megkövetelte azt tőlünk. Végül 6 éves rekordot állítottunk be újra a magyar floorballban.

1. harmad: Erősen kezdtünk, mivel gondoltuk, hogy a vendégcsapat szigorú, tömör védekezéssel fog operálni, és a kontrákra hagyatkozni. Szinte az első perctől fogva – durván fogalmazva – egykapuztunk az egész meccsen, főként az első két harmadban. Az elvárásokhoz képest alulteljesített az Ares csapata, több támadójátékot vártunk tőlük. A számtalan helyzet és labdajáratásnak köszönhetően – ahogy az ilyenkor szokott is – jöttek a gólok. 5. percben Harangozó lőtte ki a rövidet (1-0 gól: Harangozó, a:Müller), majd Beni tette be az üres kapuba egy szépségdíjas támadás végén a lasztit (2-0 gól: Mile, a:András Á.). Nem álltunk le, nem tétováztunk, élveztük a játékot. A 9. percben Hóka Iván megkezdte a gólgyártást – amely sorozat reméljük az egész szezonban kitart – hiszen Zubu passzából szerezte meg csapatunk 3. gólját(3-0 gól: Hóka, a:Rési Z.). A játék képe továbbra sem változott, nagy százalékban nálunk volt a lyukacsos, néha-néha az Ares megtudott indulni, de csak ritkán jutottak el lövéshez. A tempó maradt, ugyanakkor gólra csak a harmad előtt 2 másodperccel került sor, mikor András Ádám megindult, megállt és irtózatos nagy gólt ragasztott a rövid felsőbe (4-0 gól: András Á., a:Csipkereki). Jó hangulattal mehettünk az öltözőbe.

2. harmad: A sablon maradt, gyors gólok a harmad elején, először Radványi volt jókor jó helyen (5-0 gól: Radványi), majd pár perccel később egy szép labdaszerzés után egyik újonc fiatal, Varga Levente találta meg a kapu előtt Bazsit, így megszerezte első OB1-es pontját, amelyhez ezúton is gratulálunk, és reméljük, hogy a következő mérkőzésen már góllal hálálja meg a neki szánt bizalmat. (6-0 gól: Radványi, a:Varga). A korábban említett Hóka vonat nem állt meg, távoli bomba, gól (7-0 gól: Hóka, a:Mile). A harmad vége előtt még egy Kádár-Müller akció zárult góllal, ezzel továbbfolytatva a 4-0s harmadok sorát a mérkőzésen. (8-0 gól: Müller, a:Kádár)

3. harmad: Az utolsó játékrészre talán kicsit visszavettünk, többször állt is a játék, ugyanis a vendég csapat energiájából, addig mi talán a meccs kezdetén fennálló motivációnkból vesztettünk egy keveset, de ez teljesen érthető is volt. A vendégek több kontráig eljutottak, kapufa vagy Jani Sándor jelentette a végállomást. A Hóka-gyár a 41., illetve az 50. percben már kifulladt, közben pedig Frischmann és Harangozó dolgozott ki két góllal befejezett támadást (12-0 gólok: Hóka, Frischmann, Hóka, Harangozó).

Összességében elmondható, hogy reális eredmény született. A fiatalok egyre érettebben és gólerősebben játszanak, míg a rég
bevált sorok is hozzák a tőlük megszokott teljesítményeket. Külön pozitívum, hogy sikerült kapott gól nélkül lehozni az összecsapást, amire az OB1-ben – ténylegesen lejátszott mérkőzésen – legutoljára tavaly télen került sor pont egy PHX - Ares találkozón, de rajtunk kívül egészen 2009 óta nem történt ilyen, szóval figyelemreméltó az idei védekezésünk, és jó előjel a 19-3as gólarány is a következő hétvégén megrendezésre kerülő PHX - Kroki derbi előtt. A törökbálinti összecsapáson, szombaton, 18:30-kor hangzik el a kezdősípszó, ahová minden szurkolót nagy szeretettel várunk.

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
     
1% felhívás!
Támogatóink
[ Támogatóink ]
PHOENIX Shop
  Egyesületi felszerelések
  tovább >>
Fórum belépés
 
Felhasználónév
Jelszó
  oldal teteje
  2006-2009 © PHOENIX FIREBALL SE - Minden jog fenntartva!