Hírek   |    Programok   |    Csapataink   |    Galéria   |    Letöltések   |    Linkek   |    Videótár   |    Támogatóink   |    Kapcsolat
       
Hírek  
   Eddigi látogatók: 737,958  ·  Online: 10  ·  Tagok: 0
 
Menü
2023-2024 évad
EDZÉSEINK 2023-24
Csapataink
Egyesületi adataink
Palánk projekt 2020
Aktuális mezlistánk
Bajnokságok
Nemzetközi szerepléseink
Magunkról
TÚRAÚTVONALAK
Éremtábla
Egyesületi tájékoztató
A floorballról
PHOENIX Sportoló 11 pontja
Szülői etikai kódex
 
Hírlevél
 
Keresés
 
Weboldal ajánlás
Ajánlj minket
ismerősödnek!
 
2015-10-07 - Férfi OB1 bajnokság - izgalmas mérkőzés, 2 pont nálunk
Nyomtatható változat!

Phoenix Fireball SE – Dunai Krokodilok SE (3-1;1-5;4-1)

Phoenix Fireball SE – Dunai Krokodilok SE (3-1;1-5;4-1)
Időpont: 2015-09-26 18 : 30
Helyszín: Bálint Márton Ált. Iskola és Gimnázium - Törökbálint

 

Az OB1 harmadik fordulójában legnagyobb riválisunkat, a Dunai Krokodilok együttesét fogadtuk pályánkon. Az elmúlt időszakban szinte mindig szoros, látványos és parázs összecsapásokat láthatott a nagyérdemű, hol ilyen, hol olyan kimenetellel. Az idei szezonra mindkét csapatnál radikális változások történtek a keretben, hiszen több válogatott játékos is elhagyta a csapatokat egyéb okokból (továbbtanulás, külföld), ugyanakkor új tagokkal – fiatalokkal főként – is bővült mindkét gárda. Vendégoldalon Bedő Zoltán volt játékos és szövetségi kapitány vállalta el az edzői szerepet, szembenézve cimborájával Pafféri Andrással, akivel együtt számtalan sikert értek el a magyar floorballban a hosszú pályafutásuk alatt. Röviden, tehát minden szempontból érdekes találkozóra lehetett számítani, és a számítások be is igazolódtak.

1. harmad: A két csapat egyaránt nagy irammal kezdett, de mégsem volt egy szinten a két csapat játéka. Annak ellenére, hogy egy sarokbeütés kombinációból a Krokik szereztek vezetést (0-1), az első játékrészt rég nem látott fölénnyel uraltuk, irányítottuk. A labda főként a mi ütőinken pattogott, aminek köszönhetően szép akciókat is tudtunk vezetni, látványos, gyors és eredményes játékkal. Bizony eredményes, hiszen a gyors kapott gólt szinte meg sem éreztük, sőt a 8. percben Zubu elkezdte a gólok gyártását a csapatnak (1-1 gól: Rési Z., a:Mile) egy tiki-taka után. A nyomás továbbra is a krokodilfészket érte, hol a kapus, hol a kapufa hárított. Számos alkalommal a védők csak szabálytalan tudtak minket megállítani, így megannyi lehetőségünk adódott szabadütésekből is, amelyeknek kulcsfontosságú szerepük lett a meccsen, ahogy a későbbiekben kiderült. Ennek megfelelően Müller talált be közelről meglepve az érdieket (2-1 gól: Müller), majd rövid időn belül Mile lőtte ki a hosszú alsót egy kontra után 5 perccel a harmad vége előtt (3-1 gól: Mile, a:Hóka). Az eredmény a harmadot záró sípszóig nem változott, ugyanakkor a játék képe annyiban változott, hogy a vendég csapat erőteljesebbre, agresszívebbre váltott, némileg provokálva minket.
2. harmad: Az említett váltás, sajnos bevált a vendégeknek, legalábbis bírói és a gólok szempontjából. A labda nélküli aprítást, primitív szabálytalanságokat nem tudták követni a bírók – akik összességében jól megoldották feladatukat -, ugyanakkor mégis a kiállításokkal minket sújtottak. Megközelítőleg a harmad felét hátrányban töltöttük, amelyet jól kihasznált a vendég brigád, egyik pillanatról a másikra megfordítva a mérkőzés állását (3-5). A gólokat perceken belül kaptuk, nem klasszikus emberelőnyös szituációkból, de mégis átjutott Hotz Erik vonalán a laszti, aki csúcsformában, felnőtt válogatott szinten védett a szombati találkozón. Kissé lefagytunk, jól jött egy józanító találat Frischmann jóvoltából, egy szép kombináció után Sziszi passzából. (4-5 gól: Frischmann, a:Harangozó). A harmadot 4-6-tal zártuk, a szünetben összeszedhettük a gondolatainkat.
3. harmad: A szünetben, ahogyan várható volt, edzőnk Pafféri András kemény szavakkal fogadott minket az öltözőben, kérve arra, hogy egyáltalán ne foglalkozzunk a durvaságokkal, és ne üljünk fel a provokációnak, hiszen csak saját magunknak ártunk ezzel. Ennek tudatában jöttünk ki a záró játékrészre, teljesen összeszedetten és tiszta fejjel, csak a mérkőzésre és a játékra koncentrálva. Az változás óriásinak bizonyult, szinte minden visszazökkent az eredeti kerékvágásba, ahogyan a kilátogatók az első harmadban is láthatták. Gyors tempó, türelmes labdabirtoklás és fegyelmezett védekezés jellemzett minket, több helyzettel és több góllal is. A vendégek taktikája itt megbukott, hiszen a durvaságot és a folyamatos reklamálást a bírók is megunták, több 2 perccel jutalmazva azokat. A gól pedig jött, ahogyan ilyen esetben jönniük is kell. Előbb Rési Tomi lőtt egy szép ficakot egyéni megindulása végén (5-7 gól: Rési T. a:Hotz), majd az öcskös csökkentette hátrányunkat 5 perccel a meccs vége előtt (6-7 gól: Rési Z. a:Mile). Perceken belül, mondhatni könnyedén megfordítottuk a találkozót, a lelki és fizikai fölény egyértelműen érezhető és látható volt a mi javunkra. Majd ekkor jött a hajrá, ahol két látványos góllal eldöntöttük a meccs kimenetelét. Először stabil védőnk Champier szólózott végig a pályán, és annyira higgadtan és lazán fejezte egyéni akcióját, egykezes fonákkal kivégezve az ellenfél védelmét, mintha ezrével lőné a gólokat (7-7 gól:Champier). Ami szép, az szép! 3 perccel a vége előtt újra Müller érkezett a kapu közeli szabadhoz, és a végletekig kivárva lőtte ki a rövidet okosan, s ezzel megszerezte a győztes találatot is egyben (8-7 gól: Müller, a:Harangozó). Az utolsó pillanatokban a vendégek minden mindegy alapon támadták kapunkat, sikertelenül.
Összességében elmondható, hogy a győztes csapat nyert több harmadot, szám szerint kettőben játszott meghatározóbban, ugyanakkor nem jó jel az a pár perces kihagyás számunkra, amely majdnem a meccset jelentette a Krokodiloknak, ezt a következő hetekben ki kell javítani, hogy folyamatosan magas szinten, kellően motiváltan, de mégis tiszta fejjel nyomjuk végig a 3x20 percet. A harmadik játékrészben a már említett higgadtság és az ész diadalmaskodott a néhol provokatív, agresszív játékkal szemben, és ez – véleményem szerint – törvényszerű is a magyar floorballban. Az eredmény reális, a megszokott izgalmas találkozók egyikeként kerül be a statisztikák közé egy újabb PHX-Kroki, amely alkalommal mi hagyhattuk el a pályát boldogabban. Várjuk a visszavágót decemberben Érden! Most pár hét szünet, majd az SZPK-hoz látogatunk.
Szép volt fiúk!

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
     
1% felhívás!
Támogatóink
[ Támogatóink ]
PHOENIX Shop
  Egyesületi felszerelések
  tovább >>
Fórum belépés
 
Felhasználónév
Jelszó
  oldal teteje
  2006-2009 © PHOENIX FIREBALL SE - Minden jog fenntartva!