Hírek   |    Programok   |    Csapataink   |    Galéria   |    Letöltések   |    Linkek   |    Videótár   |    Támogatóink   |    Kapcsolat
       
Hírek  
   Eddigi látogatók: 737,715  ·  Online: 4  ·  Tagok: 0
 
Menü
2023-2024 évad
EDZÉSEINK 2023-24
Csapataink
Egyesületi adataink
Palánk projekt 2020
Aktuális mezlistánk
Bajnokságok
Nemzetközi szerepléseink
Magunkról
TÚRAÚTVONALAK
Éremtábla
Egyesületi tájékoztató
A floorballról
PHOENIX Sportoló 11 pontja
Szülői etikai kódex
 
Hírlevél
 
Keresés
 
Weboldal ajánlás
Ajánlj minket
ismerősödnek!
 
2021-02-04 - Hírek az elmúlt időszakból
Nyomtatható változat!

       

 

         Phoenix - floorball - Covid 2

 2020. augusztusában nagy reményekkel vágtunk neki a bajnoki felkészülésnek. Bár a nemzetközi tornákat lefújták (kivétel a Cseh Open, ahol a Wizards egy remek hangulatú kupán vett részt), itthon lelkesen edzettünk. Vártuk a női és férfi IFL nemzetközi bajnokságot, terveztük az OB1-et a Wizards, OB2-t a Titans csapatával. terveztük az U19 és U16 korosztáűlyban való részvételt, amiből végül csak a fiatalabbakat neveztük. 

Nagyon szerettünk volna U13 csapatot is kiállítani, de a korosztályváltás miatt többen kiöregedtek, a vírushelyzet miatt pedig a szokásos év elejei toborzó nem hozott sikert.

 

Elkezdődött a bajnokság, de a szeptember 1-ei határzárással rögtön kétségessé vált a nemzetközi bajnsokgában való részvételünk... maradt a hazai OB, de itt sorra maradtak el a mérkőzések. A Wizards játszott meccseket, de Pafféri András csapatának csak a házirangadó jutott.. ebből sem jöttünk ki jól, mert egyik játékosunk betegen érkezett, 10 nap önkéntes karantén minden csapatunknak (szerencsére nem lett sok újabb beteg ezen eset miatt).

Akkor már tudtuk, hogy nincs folytatás. Még mielőtt a szövetség lefújta volna a bajnokságokat, bejelentettük, hogy nem lépünk pályára a helyzet javulásáig..

 

AZ MFSZ online értekezletén megvitattuk a megoldási javaslatokat, de csak addig jutottunk, hogy január elején kell ismételten ötletelni. Az első pillanatokban úgy tűnt, az edzéseink is kútba esnek, de itt - a szabályok engedte lehetőséggel élve - találtunk megoldást. 

Minden csapatunknak heti 2 edzést sikerült beállítani és a sportolói igazolások kiadásával egy csökkentett üzemmódra álltunk át. Sokan jelezték, hogy átmenetileg nem jönnek edzésre, többen csak kicsit vártak ki, de mindenhol akadt 8-12 játékosunk, akivel lehetett mozogni. Jókat játszottunk, némi edzéssel fűszerezve. 

A téli szünetben hatalmas siker volt a Wizards öregfiúk edzése és a 2 közös edzés, kicsik, nagyok, lányok, fiúk együtt floorballoztak, betartva a "no kontakt" elvet. 

 

      

 

Januárban javultak a számok, de a várva várt enyhítés nem következett be, sőt még március elejéig nem is fog megtörténni. 

A Szövetség választ várt az egyesületektől, csaptoktól a folytatást illetőleg. Egyesületünkben minden csapat maga dönthette el, hogy részt kíván e venni a bajnokságok folytatásában a jelen helyzetben. 

 

Január 31-én minden csapatunk NEM válaszát küldtük el a Főtitkár részére. 

Az okok között szereplt, hogy sokan még mindig nem járnak edzésre, nem látjuk biztosnak a helyzetet, nem szeretnénk kockáztatni, nehéz a termet bérelni megfelelő helyen, időben, áron; felmerült a sérülések lehetősége (illetve kezelhetőségük). Nagyon fontosnak tartjuk, hogy felelősen döntöttünk így, mérlegelve minden lehetőséget!

 

Azóta is folyamatosan edzünk, várjuk vissza az eddig távollévőket. Új játékosokat nem fogadunk, de tervezzük, hogy nyitáskor kisebb örömjátékokat és toborzókat tartunk majd - különös tekintettel, hogy az egyesület 15 éves évfordulóját sem ünnepeltük meg ;)!

 

Nagyon várjuk a nyitást, a helyzet megoldódását, de nem szeretnénk kockáztatni. Floorballozni még sokáig szeretnénk - egyenlőre kevesek jelezték, hogy kiöregednének -, de szeretnénk egészségesek maradni, vigyázunk egymásra és családjainkra.

 

Köszönjük mindenki támogatását, a segítő, biztató üzeneteket és reméljük hamarosan a pálya szélén találkozhatunk, felavatva az új palánkunkat is!

 

Hajrá Phoenix, hajrá floorball!!!

 

 

 

 

« vissza oldal teteje Küldje el ismerősének
     
1% felhívás!
Támogatóink
[ Támogatóink ]
PHOENIX Shop
  Egyesületi felszerelések
  tovább >>
Fórum belépés
 
Felhasználónév
Jelszó
  oldal teteje
  2006-2009 © PHOENIX FIREBALL SE - Minden jog fenntartva!